USA si Hawai

Tip:

Pret: 4470 Euro / persoana

Numar zile: 20

Perioada plecare: 29 august 2009


Zile traseu

Ziua 1 (29.08): Întâlnire cu insotitorul roman de grup pe aeroportul „Henri Coanda” Bucureşti - Otopeni la ora 09:00, decolare la ora 12:20 spre New York. Sosire in New York, Aeroportul John F Kennedy, la 16:05 si transfer la hotel. Timp liber pentru acomodare si plimbare prin zona.

Ziua 2 (30.08): New York – mic dejun. Intreaga zi este dedicata turului panoramic al celui mai mare oraş din SUA unde puteţi admira : Times Square, Macy’s, Madison Square Garden, Empire State Building, Soho, Chinatown, Ground Zero, podul Brooklyn, cladirea ONU, centrul Rockefeller, 5th Avenue, catedrala Sf Ioan Botezătorul, Central Park si Statuia Libertatii.

Ziua 3 (31.08): New York – mic dejun. Timp liber sau opţional tur de o zi la Philadelphia - locul de naştere al Constituţiei si Declaraţiei de Independenta a SUA, ce a fost semnata aici in 1776. Turul include si Centrul Naţional pentru Convenţii, precum si faimosul Clopot al Libertatii.

Ziua 4 (01.09): New York – mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre San Francisco - decolare – 11:00 aterizare in San Francisco – 14:40. Tur panoramic de oraş : Opera, centrul civic, Twin Peaks, misiunea Dolores, Vista Point. Dejun. Cazare la hotel.

Ziua 5 (02.09): San Francisco – mic dejun. Ziua începe cu turul panoramic de oraş: Union Square, Fisherman’s Wharf, Parcul National Presidio, China Town, Golden Gate. După amiaza timp liber pentru plimbare sau, opţional, închisoarea Alcatraz..

Ziua 6 (03.09): San Francisco - mic dejun. Zi libera la dispoziţia dumneavoastră. Opţional puteţi face un tur de o zi la Carmel si Monterey. Daca nu, puteţi colinda oraşul pentru a-i descoperi farmecul sau aparte. Seara puteţi încerca unul din numeroasele restaurante cu specific internaţional.

Ziua 7 (04.09): San Francisco – mic dejun. Dimineaţa devreme se pleacă spre Yosemite Naţional Park, unul din cele mai vizitate parcuri naţionale din SUA. După câteva ore petrecute in aceasta zona mirifica se pleacă spre sud ocolind munţii Sierra Nevada pentru a ajunge seara in regiunea Mammoth Lakes. Cazare in zona Fresno.

Ziua 8 (05.09): Fresno – După micul dejun se pleacă spre Las Vegas prin Desertul Marelui Bazin, făcut celebru de filmele western difuzate in întreaga lume. Spre seara se ajunge in Las Vegas. Tur panoramic pentru a descoperi istoria acestei localitati ce a primit numele de “Oraş al pierzaniei “. Cazare in Las Vegas.

Ziua 9 (06.09): Las Vegas – mic dejun – dimineaţa devreme transfer către aeroport pentru a va îmbarca la bordul unui avion de mici dimensiuni ce va oferă posibilitatea de a admira de sus priveliştea spectaculoasa a lacului Mead si raului Colorado, pentru a ateriza in apropiere de Marele Canion. Urmează o plimbare cu autocarul cu mai multe opriri pentru a imortaliza acest monument natural si la Observatorul Yavapai. După un zbor de aproximativ o ora se revine in Las Vegas.

Ziua 10 (07.09) : Las Vegas – dimineaţa devreme se face transferul spre aeroport ; îmbarcare cu direcţia Hawaii (zborul DL 1110/ora 07:35) cu escala in Salt Lake City. Sosire (ora 14:25) si transfer la hotel 3* in Oahu-Honolulu. Timp liber pentru acomodare si odihna.

Ziua 11 (08.09): Honolulu – mic dejun – ziua începe cu un scurt tur al insulei pentru a descoperi de ce Hawaii este o destinaţie atât de căutata. Veţi admira plajele renumite printre care faimoasa plaja Waikiki, plantaţiile de ananas si Muzeul Naţional USS Arizona ce include si vizitarea acestui vas-victima a atacului din Pearl Harbour. După-amiaza timp liber pentru plaja si plimbare.

Zilele 12-13 (09 – 10.09): Honolulu – mic dejun - timp liber pentru relaxare, plaja, shopping. Opţional un tur complet al insulei Oahu – Honolulu – Dole Plantation, Diamond Headrater, plantaţiile de ananas, plajele cu nisip fin. Seara va puteţi plimba pe faleza sau încerca o masa tradiţionala cu spectacol artistic specific Polineziei.

Ziua 14 (11.09) : Honolulu – mic dejun. Zi libera pentru shopping si baie in apele Pacificului. Spre seara, se face transferul catre aeroport pentru zbor spre Los Angeles (ora 20:30).

Ziua 15 (12.09): sosire la ora 05:00 pe aeroportul din Los Angeles. Intreaga zi este dedicata turului panoramic de oraş ce cuprinde principalele puncte de interes ale “Oraşului Îngerilor” printre care: Hollywood - unde veţi admira celebrele Walk of Fame si Kodak Theatre (locul unde se decerneaza premiile Oscar), Melrose Avenue, Sunset Strip, Rodeo Drive Shops, Westwood Village, Olvera Street, Venice Beach, Beverly Hills . Cazare in Los Angeles.

Ziua 16 (13.09): Los Angeles – mic dejun - ziua de astăzi este dedicata filmului, având ocazia sa faceţi un tur opţional de o zi al Universal Studios Hollywood – pentru a vedea modul in care se realizează decorurile, scenele de acţiune si filmările unor pelicule celebre. Veţi intra pe platourile de filmare si veţi putea descoperi uriaşa munca si investiţiile din spatele unui film de succes.

Ziua 17 (14.09): Los Angeles – dis-de-dimineata, mic dejun. Se face apoi transferul la aeroport pentru zborul spre New York, decolare LA - 08:00 – aterizare NY- 16 :50. Sosire si transfer la hotel.

Ziua 18 (15.09): New York – mic dejun – timp liber pentru cumpărături sau un tur opţional la Washington- tur panoramic cu principalele puncte de interes: Memorialul Jefferson, Muzeul Holocaustului, Memorialul Franklin D. Roselvelt, Casa Alba, US Capitol.

Ziua 19 (16.09): New York – mic dejun – timp liber sau excursie opţionala de o zi cu avionul la Cascada Niagara. Excursia include turul ghidat al cascadei – partea americana, plimbare cu vaporasul Maid of the Mist, ocazie de a admira spectacolul grandios al cascadelor, si plimbare in Parcul National Niagara.

Ziua 20 (17.09) : New York – mic dejun - timp liber pentru a descoperi orasul pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul roman de grup.

Ziua 21 (18.09): New York – mic dejun - timp liber pentru ultimele cumpărături - transfer la aeroport pentru zborul spre Bucureşti – decolare NY – 17:00- aterizare Bucureşti pe 19.09 la ora 10:20.

Toate traseele turistice

Specificatii:

Servicii incluse:

- transport avion internaţional Bucureşti-New York si retur cu Delta Airlines; zboruri interne: New York-San Francisco; Las Vegas-Honolulu (via Salt Lake City) si Honolulu-Los Angeles; Los Angeles – New York ;
- transferuri si parcurs intern cu autocar/microbuz;
-19 nopţi cazare cu mic dejun american in hoteluri de 3*; 1 noapte in avion pe ruta Honolulu-Los Angeles;
- vizitele si tururile prevăzute in program;
- insotitor roman de grup pe parcursul excursiei ;
- asigurarea in caz de insolvabilitate/faliment al agenţiei de turism organizatoare.

Nu sunt incluse:

- taxe aeroport (in prezent 315 euro/persoana; acestea pot suferi modificări pana in momentul emiterii biletelor de avion); taxa viza - nerambursabila (131 USD/pers) si alte cheltuieli necesare pentru obţinerea vizei; cheltuieli de natura personala cum ar fi: băuturi la mese, telefoane, bacsisuri pentru ghizi locali/şoferi, bagajisti etc. (aproximativ 80-100 USD) ; taxe/vizite neprevăzute in program; excursiile opţionale - care se organizează si achita la agenţie; asigurare medicala obligatorie; asigurare storno (recomandata de către agenţie).

Condiţii de participare:

- SUA : paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii; rezervare bilet avion si servicii sol; extras cont bancar ; adeverinţa serviciu/talon pensie in original; copie după cartea de munca; declarare proprietati; 1 formular viza completat pentru doamne si 2 pentru domni; 2 fotografii color tip paşaport 5x5 cm. Taxa de viza 131+11 USD se achita personal de turist, la orice sucursala a Băncii Transilvania. După efectuarea plătii, turistul se va programa pentru interviu la telefonul Consulatului. Prezenta la interviu este obligatorie pentru fiecare turist.

Menţiuni:

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din SUA, conform standardelor proprii. Aşezarea turiştilor in autocar se face începând cu bancheta a doua, in ordinea înscrierilor. Agenţia nu este răspunzătoare pentru situaţiile in care unui turist i se interzice de către punctele de frontiera ieşirea din România sau intrarea in tara de destinaţie si nu i se poate imputa restituirea sumelor achitate; turiştii sunt răspunzători pentru îndeplinirea tuturor formalitatilor necesare obţinerii vizei turistice. Conform regulilor internaţionale, ziua turistica hoteliera începe după ora 16:00 si se încheie la ora 12:00. In cazul in care turistul întârzie la programul stabilit nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri, iar in cazul in care prin atitudinea sau acţiunile întreprinse produce un prejudiciu (chiar si grupului sau agenţiei – inclusiv prin nerealizarea unor parţi din program din cauza acestuia) turistul este direct răspunzător pentru pagubele si neplăcerile provocate, urmând a plăti despăgubiri daca acest lucru se impune. Firma/ghidul grupului isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile sau ordinea obiectivelor de vizitat in funcţie de anumite condiţii obiective, dar fara a se afecta structura generala a programului. Firma nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau daca un mijloc de transport este schimbat cu un altul din motive obiective. Taxele de viza, aeroport, ieşire din tara, tarifele zborurilor interne si alte taxe pot fi modificate/introduse fara preaviz de către autoritatile de resort pana la data plecării in excursie sau pe durata desfasurarii acesteia, diferenţa de preţ urmând a fi achitata de către turişti. Firma nu este responsabila pentru modificarea orarelor de zbor sau a tarifelor acestora si nici pentru eventualele modificări ale programului survenite datorita acestora. Condiţiile de participare si penalizare in caz de retragere, după înscriere si achitare, sunt prevăzute in Contractul de comercializare a pachetelor de servicii. Termen de înscriere: 60 zile înaintea plecării; la înscriere se achita 30% din valoarea excursiei, diferenţa urmand a se achita cu minim 20 zile înaintea plecării sau mai devreme daca este impus acest lucru de terţi (compania aeriana sau furnizorii de servicii la sol). Contravaloarea excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR din ziua plătii + 2 %.

Contact

Challenge Turism Agency
Adresa: Str. Lucian Blaga, Nr. 4, Bl. M110, Et. 4, Ap 14,
Sector 3, Bucuresti
Telefon fix: 031 405 64 92
Fax: 031 405 64 92
E-mail: office@challengeturism.ro
Web: www.challengeturism.ro