Turul Clasic al Siciliei

Tip:

Pret: de la 859 Euro / persoana

Numar zile: 8

Plecari: 26 iunie 2009, 4 septembrie 2009, 25 septembrie 2009
Supliment single: 210 euro
*Tariful este valabil pentru minim 25 de participanti. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret.

Reduceri :
Adulti in al 3-lea pat : 20 euro
Copii sub 12 ani, in pat suplimentar: 50 euro. Copii sub 2 ani: 30 euro + taxele de aeroport.


Zile traseu

Ziua 1 – Catania: Intalnire cu insotitorul roman de grup pe Aeroportul Baneasa la ora 06:30, plecare cu avionul spre Catania (decolare ora 08:20). Sosire (ora 09:35), apoi tur panoramic al orasului cu autocarul, cazare la hotel 3*. Optional, puteti participa la slujba din Vinerea Mare la o biserica ortodoxa din Catania. Cina.

Ziua 2 – Siracusa / Catania: Mic dejun. Dimineata plecare spre faimosul oras baroc Noto; timp liber pentru vizita orasului. Apoi, plecare spre Siracusa, cea mai reprezentativa colonie greceasca din Sicilia. Vizitarea centrului istoric (Ortigia), in care se gaseste templul zeitei Minerva, a Fantanii nimfei Arethusa, a parcului arheologic in care se afla Teatrul Grec, Amfiteatrul Roman, Latomiile si Urechea lui Dyonisius. Intoarcere la hotel, cina.

Ziua 3 – Etna/Taormina : Mic dejun. Excursie pe Etna ; urcare cu autocarul pana la 1800 m altitudine si, de aici, optional, aveti posibilitatea continuarii traseului in masini de teren, cu ghid autorizat, pentru vizitarea craterelor principale. Dupa-amiaza, turul continua cu vizita orasului Taormina si a Teatrului Grec. Intoarcere la hotel, cina.

Ziua 4 – Piata Armerina/Agrigento: Mic dejun. Plecare catre Piata Armerina. Timp liber pentru a vizita Vila Romana „Del Casale”, faimoasa in lume pentru mozaicurile ce reprezinta scene din mitologia romana. Se pleaca apoi catre Agrigento si se viziteaza Valea Templelor (Templul Concordiei, Templul lui Hercule, Templul Junonei s.a.). Cazare, cina.

Ziua 5 – Erice/Segesta/Palermo: Mic dejun. Plecare catre Erice, vizita orientativa a orasului medieval, situat la 750 m altitudine. Timp liber. Dupa-amiaza se pleaca spre Segesta si se viziteaza templul doric din secolul V i.Hr. Spre seara, sosire la Palermo. Cazare si cina.

Ziua 6 – Palermo: Mic dejun. Intreaga zi este dedicata vizitei orasului. Dimineata, se pleaca spre Monreale si se viziteaza Domul, o capodopera arhitecturala. La intoarcere, se viziteaza Catedrala, Piata Pretoria si biserica Martorana. Timp liber. Dupa-amiaza, plimbare prin renumita piata Vucciria. Intoarcere la hotel, cina.

Ziua 7 – Cefalu/Messina/Catania: Mic dejun. Plecare spre Cefalu. Vizita Domului si a centrului istoric. Reintoarcere in Palermo si timp liber. Dupa-amiaza, se pleaca spre Monte Pellegrino, leagan al credintei palermitanilor, apoi, vizita incantatorului oras Mondello, renumit pentru frumusetea plajelor sale. Intoarcere la hotel, cina.

Ziua 8 – Catania: Mic dejun. Transfer la aeroportul din Catania, zbor Catania - Bucuresti. Sosire pe Aeroportul Baneasa.

Toate traseele turistice

Specificatii:

Servicii incluse:

 • bilet de avion Blue Air: Bucuresti – Catania – Bucuresti;
 • cazare in hoteluri 3*, 7 zile mic dejun bufet, 7 cine – meniu continental);
 • transferuri, vizite si excursii prevazute in program, cu autocar;
 • insotitor roman de grup pe tot parcursul excursiei;
 • ghizi locali la Palermo, Siracusa, Agrigento.

Servicii neincluse:
 • taxe de aeroport (in prezent : 85 euro);
 • mesele de pranz;
 • cheltuieli personale (bauturi, racoritoare la masa, telefoane, bagajisti, bacsisuri pentru ghizi locali, soferi);
 • biletele de intrare la muzee si situri arheologice cu plata ;
 • obiective turistice nespecificate in program.

Conditii de inscriere:
 • pasaport valabil minim 6 luni de la data inceperii calatoriei sau carte de identitate valabila; asigurare medicala.

Mentiuni:

Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist intrarea / iesirea in/pe teritoriul propriu si nu i se poate imputa agentiei restituirea sumelor achitate. Taxele aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi achitata de catre turisti. Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri. Firma isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate. Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din Italia, conform standardelor proprii. Copii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar. Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere sunt prevazute in Contractul de comercializare a pachetului de servicii. Termen de inscriere: pana in momentul epuizarii locurilor rezervate. La inscriere se achita un avans de minim 30%, iar cu 15 zile inainte se va achita diferenta. Contravaloarea excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR din ziua platii + 2%.

Tarife obiective turistice:
 • Chiostro di Monreale (PA) - € 6
 • Valea Templelor (AG) € 6
 • Templul din Segesta (TP) € 6
 • Situl arheologic din Siracusa € 6
 • Teatrul Grec din Taormina (ME) € 6
 • Villa Romana in Piata Armerina € 6
 • Excursia pe Etna : € 48,00 (de la 1800 m pana la 2.504 m, cu telecabina, apoi cu masini pentru teren accidentat care au 22 de locuri pana la 3.000 m altitudine).

*Persoanele in varsta de peste 65 de ani nu platesc intrarile in muzee si situri arheologice. De asemenea, exista reduceri pentru persoanele intre 18 si 25 de ani si pentru profesori.

Contact

Challenge Turism Agency
Adresa: Str. Lucian Blaga, Nr. 4, Bl. M110, Et. 4, Ap 14,
Sector 3, Bucuresti
Telefon fix: 031 405 64 92
Fax: 031 405 64 92
E-mail: office@challengeturism.ro
Web: www.challengeturism.ro