Siria - Iordania - Liban

Tip:

Pret: 1581 Euro / persoana

Numar zile: 15

Perioada plecari: 18 septembrie 2009; 16 octombrie 2009
Transport : avion, autocar


Zile traseu

Ziua 1: Intalnire cu insotitorul roman de grup pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti la ora 01:30, plecare spre Damasc (ora 04:30). Sosire in Damasc la ora 06:50, transfer la hotel 4*. Mic dejun si cazare. Dupa-amiaza, tur panoramic de oras de jumatate de zi, pentru a descoperi atractiile principale ale capitalei Siriei: Muzeul National, Moscheea Umayyad, Mausoleul lui Saladin, Palatul Azem, Biserica St. Ananias si orasul vechi cu bazarul. Cina.

Ziua 2: Mic dejun. Plecare spre Amman cu scurta oprire in anticul oras roman Bosra, sit arheologic declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Dupa formalitatile de trecere a frontierei in Iordania, popas in Jerash, unul dintre orasele romane cel mai bine pastrate. Seara, sosire in capitala Iordaniei, Amman. Dupa un scurt tur panoramic, cazare si cina in hotel 4*.

Ziua 3: Mic dejun. Plecare pe « drumul regilor » spre Petra. Prima oprire este la Madaba – locul celui mai faimos mozaic bizantin cu harta locurilor sfinte din Biblie. Apoi, urcare pe Muntele Nebo, locul de unde Moise a vazut pentru prima oara "Pamantul Fagaduintei". Scurta oprire si la Mukawir (fortareata Machaerus), palatul de vara al regelui Irod Antipa (si locul unde a fost decapitat Ioan Botezatorul). Apoi, oprire la Kerak pentru a admira Castelul Cruciatilor, al doilea castel cruciat ca marime din lume dupa Krak des Chevaliers din Siria. Sosire in cursul serii la Petra. Cazare si cina in hotel 4*.

Ziua 4: Mic dejun. In cursul diminetii se viziteaza “Orasul Roz”, Petra,fosta capitala a Nabateenilor de acum 2000 de ani si redescoperit in anul 1812 e.n. Defilee înguste, faţade săpate in stanca roz, temple, monumente funerare, din cele mai importante monumente Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot international, in anul 2007, in randul celor 7 minuni ale lumii antice si moderne (locul al 3-lea). Dupa-amiaza, plecare spre Wadi Rum (sau „Valea Lunii“), unde se poate admira un peisaj fascinant prin unicitatea sa: vai acoperite de dune de nisip, strajuite de munti de granit sau bazalt, cu inaltimi si cu arhitecturi dintre cele mai uimitoare. Plecare spre Aqaba. Cazare si cina in hotel 4*.

Ziua 5: Mic dejun. Timp liber in Aqaba pentru plaja, sporturi acvatice sau cumparaturi. Cina.

Ziua 6: Mic dejun. Itinerariul continua pe Valea Iordanului, cu oprire la Marea Moarta - timp liber pentru baie si relaxare (posibilitate de cumparaturi la magazinul de cosmetice cu produse pe baza de minerale din Marea Moarta), dupa care ne vom opri la locul botezului lui Isus. Seara, sosire in Amman, cazare si cina in hotel 4*.

Ziua 7: Mic dejun. In drumul spre Siria, se fac scurte opriri pentru a vizita doua orase din tinutul Decapolis (adica tinutul celor zece cetati): Pella si Um Qais. Dupa formalitatile de trecere a frontierei in Siria, continuarea itinerariului spre Damasc. Cazare si cina in hotel 4*.

Ziua 8: Mic dejun. Plecare spre nord-est, pentru a vizita importantul sit arheologic, Palmira, numit în Biblie Tadmor. Incepand din secolul I î.e.n., caravanele care parcurgeau drumul comercial ce lega China si India, aflate în Orient, de lumea greco-romana, aflata în Occident, se opreau în Palmira. Folosita de Roma ca zona-tampon la granitele estice ale imperiului, Palmira a fost inclusa in provincia romana Siria si declarata in cele din urma oras liber. Astazi se pot admira ruinele templelor impunatoare de altadata (Templul Zeului Baal) precum si alte obiective antice : Teatrul Antic, via Regia, baile romane, s.a. Cazare si cina in hotel 3*.

Ziua 9: Mic dejun. Se viziteaza situl arheologic de la Apamea, orasul fondat de Seleucus I, unul din generalii lui Alexandru cel Mare. Un oras infloritor in timpul imperiilor Roman si Bizantin, Apamea este astazi cea mai bogata zona a ruinielor masive. Urmatoarea oprire este la Krak des Chevaliers, Castelul Cruciatilor considerat a fi « una dintre cele sapte minuni a lumii medievale ». Spre seara, sosire la Homs. Cazare si cina in hotel 4*.

Ziua 10: Mic dejun. Dupa trecerea frontierei in Liban, opriri pentru vizite la Tripoli, al doilea oras ca marime din Liban, si Byblos, unul dintre cele mai vechi orase din lume, care a continuat sa fie locuit pana in zilele noastre. Spre seara, sosire la Beirut, cazare si cina in hotel 3*.

Ziua 11: Mic dejun. Intreaga zi este dedicata descoperirii capitalei Libanului, Beirut, oras considerat odinioara «Perla Orientului » : Moscheea Al Omari, Catedrala Sf. Gheorghe, Baile Romane, Piata Martirilor, Parlamentul, Muzeul National. Intoarcere la hotel. Cina.

Ziua 12: Mic dejun. Zi de vizita a renumitelor orase biblice Tir si Sidon. De-a lungul anilor, orasul fenician Tir, a devenit renumit pentru fabricarea obiectelor de metal si de sticla, precum şi a purpurei. A fost si un important centru comercial pentru caravane, precum si un mare depozit de marfuri pentru import si export. Sidonul, oras-port situat la nord de Tir, la o distanţă de numai 35 de kilometri se prezenta pe monezile lui ca fiind „mama Tirului”. Ambele orase se mandresc cu importante vestigii arheologice, unele intrate in patrimoniul cultural UNESCO. Intoarcere la hotel. Cina.

Ziua 13: Mic dejun. Plecare din Beirut spre Baalbeck, cel mai important sit arheologic din Orientul Mijlociu. Citadela, triada templelor, Jupiter, Bachus, Venus si Marea Moschee sunt cateva dintre marile atractii ale acestui monumental complex arheologic. Continuarea itinerariului cu vizitarea orasului Hama (localitatea biblica Hamat) care, la fel ca Damascul, reprezinta locul unde trecutul si prezentul coexista intr-o perfecta simbioza. Spre seara, sosire la Aleppo,unul dintre cele mai vechi orase din lume locuite neintrerupt de-a lungul mileniilor. Cazare si cina in hotel 4*.

Ziua 14: Mic dejun. Dimineata, tur panoramic al orasului Aleppo. Souk-urile, sau bazarurile acoperite, din Aleppo sunt printre cele mai pitoresti din Orientul Mijlociu. Continuarea traseului spre Damasc. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti.

Ziua 15: Decolare spre Bucuresti (ora 01:00). Sosire pe Aeroportul Otopeni la ora 03:30.

Toate traseele turistice

Specificatii:

Supliment single: 395 USD/pers.

*Pretul este valabil pentru grup minim de 25 persoane. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret.

Servicii incluse:

- transport avion: Bucuresti – Damasc - Bucuresti cu compania Syrian Air;
- 13 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* (conform program);
- mic dejun si cina (conform program) ;
- microbuz/autocar in timpul vizitelor si transferurilor,
- vizitele prevazute in program;
- insotitor de grup pe tot parcursul excursiei si ghizi locali in timpul vizitelor;
- asigurare in caz de insolvabilitate/faliment al agentiei de turism.

Nu sunt incluse:

- taxe aeroport (in prezent 95 EUR/pers – se achita in agentie); taxele de vize si procesare acte (Siria, Iordania si Liban ; in prezent 45 USD – se achita in agentie); taxa de iesire din tara (in prezent : Iordania – 13 USD, Liban 13 USD, Damasc 33 USD ; se achita la fata locului), asigurare medicala - obligatorie; bacsisuri pentru ghizi locali/soferi (aprox. 45 USD/ pers. - se vor achita insotitorului roman de grup); intrari neincluse in program, cheltuieli personale (telefoane, apa/bauturi la mese etc.), excursiile optionale, care se organizeaza si achita la fata locului; asigurare storno - recomandata (optional).

Conditii de inscriere:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei.

Nota:

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din Siria, Iordania si Liban, conform standardelor proprii. Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist intrarea/iesirea pe/de pe teritoriul propriu si nu i se poate imputa restituirea sumelor achitate; turistii sunt raspunzatori pentru indeplinirea tuturor formalitatilor necesare obtinerii vizei turistice. Taxele de aeroport, viza, iesire din tara, orarul de zbor, etc pot suferi modificari, diferenta de pret urmand a fi achitata de turisti. Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri. Firma isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile. Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau daca un mijloc de transport este schimbat cu un altul din motive obiective. Conform regulilor internationale, ziua turistica hoteliera incepe dupa ora 14:00 si se incheie la ora 12:00. Firma/ghidul grupului isi rezerva dreptul de a modifica ordinea obiectivelor de vizitat in functie de anumite conditii obiective sau programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate. Firma nu este responsabila pentru modificarea orarelor mijloacelor de transport sau a tarifelor acestora. Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere, dupa inscriere si achitare, sunt prevazute in Contractul de comercializare a pachetelor de servicii. La inscriere se achita 50% din valoarea excursiei, diferenta urmand a se achita cu minim 20 zile inaintea plecarii. Contravaloarea excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %.

Contact

Challenge Turism Agency
Adresa: Str. Lucian Blaga, Nr. 4, Bl. M110, Et. 4, Ap 14,
Sector 3, Bucuresti
Telefon fix: 031 405 64 92
Fax: 031 405 64 92
E-mail: office@challengeturism.ro
Web: www.challengeturism.ro