Spania
Regatul Spaniei (spaniola Reino de Espana) sau Spania (spaniola Espana) este o tara situata in sud-vestul Europei, membra a Uniunii Europene. In nord-est se invecineaza cu Franta si Andora de-a lungul Muntilor Pirinei. Face parte din Peninsula Iberica impreuna cu Portugalia si Gibraltar, avand de asemenea doua arhipelage, situate unul in Marea Mediterana (Insulele Baleare) si celalalt in Oceanul Atlantic (Insulele Canare). De asemenea, de Spania apartin doua mici teritorii din nordul Africii (care includ orasele autonome Ceuta si Melilla), precum si enclava Llivia din Pirinei.

Dupa sfarsitul regimului Franco in 1975, Spania a devenit o monarhie si o monarhie constitutionala in 1978 cand o noua constitutie a fost adoptata.

Teritoriul de baza al Spaniei este dominat de platouri inalte si de lanturi muntoase ca si Pirineii si Sierra Nevada. Din acesti munti izvorasc mai multe rauri importante, precum Tagus, Ebro, Duero, Guadiana si Guadalquivir. De-a lungul coastelor se gasesc campii aluvionare, din care cea mai mare este Guadalquivir in Andaluzia. Spania se invecineaza la est cu Marea Mediterana (continand Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se gasesc, pe coasta Africana, Insulele Canare.

Clima Spaniei este in principal temperata si mediteraneana; exista veri calde in interior, mai degraba cu conditii moderate si innorate pe coasta. Iernile sunt innorate si reci in interior, regiunile de pe coasta fiind relativ temperate.

LOCALITATI

Barcelona (2 unitati)
Calella (2 unitati)
Cambrils (1 unitate)
Estepona (1 unitate)
Lloret Del Mar (1 unitate)
Marbella (5 unitati)
Pineda De Mar (1 unitate)
Roses (1 unitate)
Salou (5 unitati)
Santa Susana (1 unitate)
Sitges (2 unitati)
Torremolinos (5 unitati)

Contact

Challenge Turism Agency
Adresa: Str. Lucian Blaga, Nr. 4, Bl. M110, Et. 4, Ap 14,
Sector 3, Bucuresti
Telefon fix: 031 405 64 92
Fax: 031 405 64 92
E-mail: office@challengeturism.ro
Web: www.challengeturism.ro